09 september 2020

De plantaardige burger is bij iedere vestiging te koop

Goed nieuws voor iedereen die minder of geen vlees eet, maar wel af en toe wil genieten van een vette hap. Fastfoodketen Burger King heeft deze week een vleesloze versie van hun wereldberoemde Whopper op het menu gezet. Wat het voor de flexi’s en vega’s onder ons helemaal leuk maakt, is dat de burger in iedere vestiging verkrijgbaar is én dat je niet meer betaalt dan voor de traditionele versie.

Klassieker in een nieuw jasje

De nieuwe Whopper van Burger King lijkt heel veel op de traditionele burger waar de fastfoodketen om bekend staat. Net als de reguliere Whopper komt de vega-versie op een zacht broodje met onder andere augurk, sla en mayonaise. De burger zelf is ontwikkeld door De Vegetarische Slager. In andere landen staat de plantaardige Whopper al eventjes op het menu en is hij razend populair.

Makkelijk verkrijgbaar

Voor mensen die liever minder of geen vlees eten, wordt het steeds makkelijker om een lekkere snack te vinden. Een kaassouflé is allang niet meer de enige optie. Zo introduceerde zowel Hema als Ikea eerder al vega-hotdogs, kwam McDonald’s onlangs met veggie ‘kip’nuggets en koop je op het station een vleesloze bamihap bij de Smullers. Met de introductie van de plantaardige Whopper wordt een snack zonder vlees nog toegankelijker. De burger is namelijk in iedere vestiging van de Burger King verkrijgbaar en je betaalt er precies hetzelfde voor als voor de rundvleesburger. “We willen niet dat klanten een soort premie moeten betalen om de plantaardige versie te eten, zoals je vaak ziet in supermarkten met vleesvervangers”, verklaart Esther van de Graaf, marketing manager van de keten, aan RTL Nieuws.

Grote voorraad

Toen Burger King een vega-Whopper op de markt bracht in Amerika, was deze binnen twee weken volledig uitverkocht. In Nederland zijn ze goed voorbereid en heeft de keten een flinke voorraad aangelegd. De hoop is dat er jaarlijks 600.000 tot 700.00 vegaburgers over de toonbank gaan. In principe is de nieuwe Whopper zowel geschikt voor vegetariërs als voor veganisten, want er komt ook geen ei of zuivel aan te pas. Toch noemt Burger King de Whopper zelf liever ‘plantaardig’ dan ‘veganistisch.’ Dit komt omdat de burger op dezelfde bakplaat wordt gebakken als de vleesburger en daardoor sporen van rundvlees kan bevatten.

Lees ook: Dagje geen vlees? Maak deze heerlijke vegawrap met falafel en hummus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill Instagram Burger King NL