Christel

Gebruik verse toppings!

  • Voeg kaas toe. Of beter gezegd, voeg betere kaas toe. Sprenkel wat geraspte belegen kaas over je pizza of voorzie je snack van een smakelijke blauwe kaas. 
  • Smeer de korst in met knoflook- of kruidenboter. Laat de boter smelten en haal je pizza een paar minuten voordat-ie klaar is uit de oven. Smeer de korst rijkelijk in met de boter en stop ‘m daarna weer in de oven.

  • Prik gaten in de bodem. Om te voorkomen dat je pizza zompig wordt, prik je een paar kleine gaatjes in de korst en bodem van je pizza. Plaats je pizza vervolgens niet op bakpapier, maar op een rooster in de oven.  Hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  • Voeg nog meer groenten toe. Haal je je pizza uit de oven? Meng wat verse rucola, tomaten of salade met wat olijfolie en leg het op je maaltijd. Je snack wordt er meteen wat gezonder door.
  • Eindig met een schuitje olijfolie. Zelfs als je niks aan je pizza toevoegt, maar wel een klein beetje olijfolie over je pizza sprenkelt, smaakt-ie al meteen een stuk beter. Je kunt er ook voor kiezen om wat honing over een pittige pizza te smeren of pers en beetje citroensap over een pizza met veel groenten.
  • Maar wat je ook doet, voeg geen extra zout toe! Heel veel voorverpakte maaltijden, bevatten een zeer royale portie zout. Voeg daarom nooit extra zout toe aan een pizza om een acute nieraandoening te voorkomen.

Wist je trouwens dat we pizza ons hele leven al verkeerd eten? hoor je ‘m eigenlijk te eten!

Pagina 2/2

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Videostill