Sabine

Je eieren zien er zo fantastisch uit! 

Er zijn ontzettend veel gerechten waarvoor je een gekookt ei nodig hebt. Gewoon lekker voor op brood, in een eiersalade of om gevulde eieren van te maken. Soms komt het alleen voor dat er een grijs randje om de eierdooier zit…

Wanneer je een ei kookt, krijg je af en toe zo’n grijs randje om de eierdooier. Erg is het niet, maar een smakelijk aanblik is het ook niet echt. Wil jij ervoor zorgen dat je eieren er voortaan tiptop uitzien? Dan hebben wij dé kooktip voor je.

Het grijze randje ontstaat wanneer je je eieren te lang hebt gekookt en op de verkeerde temperatuur. Ja, het is nog een precies werkje, dat eieren koken. Wil je voorkomen dat je eigeel een andere kleur krijgt? Kook ze dan op deze manier: Zet je eieren onder koud water en zet ze op het vuur. Wacht tot de eieren koken, laat de eieren vervolgens één minuut op vol vuur staan en zet daarna van het vuur af.

Laat de eieren daarna NIET schrikken, maar doe een deksel op de pan en laat de eieren nog tien minuten in het hete water liggen. Daarna kun je de eieren afgieten en eventueel laten schrikken. Hierna kun je de eieren pellen en zul je zien dat ze er fantastisch uitzien wanneer je ze opensnijdt.

Meer eiernieuws of eierecepten? Bekijk dan deze artikelen eens:

Bron: Laura in the Kitchen. Beeld: Pexels