Desy

Je keuken ruikt weer fris na het frituren!

Ook al doen we het niet heel vaak; frituren op zijn tijd is hartstikke lekker. Een nadeel is echter wel dat je keuken zo vies ruikt als je de frituur weer hebt opgeborgen; een stank die zeker nog een paar dagen blijft hangen. Daarom zet Kookfans wat manieren op een rij om die geurtjes te verdrijven en het is super simpel!

 

Allereerst is het belangrijk om gelijk even op te ruimen. Neem de frituurpan af met wat ontvettend middel en gooi oude olie in een fles en recycle dit. Het is belangrijk om olie nooit door de gootsteen te gooien. Maak ook het fornuis of een andere plek waar de frituurpan stond even schoon, zodat er geen olieresten meer liggen.

Azijn
Azijn kan je voor zo veel dingen gebruiken en ook hier is het weer een toppertje. Breng wat water aan de kook en doe hier een flinke scheut azijn in. De azijn trekt de vieze luchtjes aan en daardoor zal je keuken niet naar frituur ruiken. Wat heerlijk kan zijn is om er wat vanille, citroen of bijvoorbeeld kaneelstokjes aan toe te voegen. Je keuken ruikt dan niet neutraal, maar juist heerlijk naar vanille of citroen!

Baking soda
Ook dit product kom je vaak tegen als het gaat om schoonmaken, een echt wondermiddel. Zet een schaaltje met baking soda op het aanrecht en je zal ruiken dat je keuken een stuk frisser zal zijn. Geen frituurluchtjes voor jou met deze handige truc!

Lees ook: Zin in frituren? Met deze snacks en dit frituurvet hoef jij je minder schuldig te voelen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pxhere