Desy

Eieren pocheren kun je leren!

Misschien heb je het wel eens in een chique restaurant of hotel gehad: een gepocheerd eitje. Het ziet er prachtig uit en het smaakt heerlijk, maar om het zelf te maken is iets minder leuk. Dat is nu verleden tijd!

Het is een vraag die heel erg vaak wordt gesteld: hoe kan ik het beste een ei pocheren? Alles wat ik probeer mislukt altijd! Omdat wij hier ook last van hebben zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben we het handigste trucje gevonden dat je ooit zult zien, wat gepocheerde eieren betreft dan. Want geloof ons, na het lezen van deze tip vind jij eieren pocheren echt een eh, eitje! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een mok en een stuk vershoudfolie.

Neem de mok en leg hier een stuk vershoudfolie overheen (let er op dat het stuk folie groot genoeg is). Maak een kuiltje in de folie en giet hier een scheutje olijfolie in. Neem een ei en breek deze boven het folie dat in de mok ligt. Voeg een beetje zout en kruiden naar keuze toe, neem de uiteinden van de vershoudfolie en bindt deze vast zodat je een zakje krijgt. Breng een pan met een ruime hoeveelheid aan water aan de kook en leg de zakjes met de eieren in het water. Laat deze drie minuten koken. Maak de zakjes in het water open, laat de eitjes er uitvallen zodat ze nog even in aanraking komen met het water en haal ze er dan uit. En klaar zijn je perfect gepocheerde eieren!

 

Maak dit voor je partner en laat iedereen denken dat je een chefkok bent! Gepocheerde eiren maken werkt het beste met hele verse eieren. Weet je niet hoe vers je ei nog is? Probeer dit trucje dan eens!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay