Met stokjes eten is niet zo moeilijk

Met stokjes eten is een regelrechte uitdaging en gaat gepaard met een hoop woorden die we hier niet zullen herhalen. Het vergt enorm veel oefening en ergernis om die stokjes op de juiste manier tussen je vingers te krijgen. Wij bleken het al die tijd fout te doen en nu is er eindelijk een uitleg die haarfijn vertelt hoe je het het beste kunt doen. En anders zijn er altijd nog kinderstokjes…

Zo moeilijk is het niet.

Spijsvertering

Laten we je eerst vertellen waarom het heel waardevol is om met stokjes te eten. Het is namelijk erg goed voor je spijsvertering. Doordat het enige vaardigheden benodigd om met het houten bestek te eten, zul je minder snel eten en langer kauwen. Daarbij zul je ook minder eten en merk je sneller dat je eigenlijk al vol zit.

Uitleg

Dan nu de stokjes; Neem een stokje en leg die tussen je duim en ringvinger. Laat dat stokje op je ringvinger rusten en doe het andere stokje tussen je duim en wijsvinger. Laat deze op je middelvinger rusten. Laat de punten van de stokjes tegen elkaar rusten en probeer ze nu te bewegen alsof je wat op wilt pakken. Het vergt wat geduld, maar het is het meer dan waard! Bekijk hier nog eens hoe het moet:

Lees ook: Avocado op toast saai? Niet als je weet hoe Gordon Ramsay ‘m maakt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Womens Health | Beeld: pxhere