Sabine

Dit hadden we eerder moeten weten!

Wanneer de Nederlander een barbecue aansteekt, is de tafel vaak bezaaid met sausjes, salades en stokbrood. Heel veel stokbrood. Heerlijk om even op een plakje te kauwen tot je vlees klaar is. Maar vaak hou je veel van het brood over na zo’n avondje rond de barbecue. De volgende dag is het helaas taai, maar dat betekent niet dat je je stokbrood niet meer lekker kunt maken!

Er is een heel simpel trucje om je taaie stokbrood weer lekker knapperig van buiten te maken en zacht van binnen. Je hebt er enkel een oven, water en aluminiumfolie voor nodig. En een taai stokbrood natuurlijk.

Zo werkt het:

  • Doe de kraan aan en doe het stokbrood hieronder. Ga even kort met het brood heen en weer zodat het water opneemt.
  • Wikkel het brood daarna strak in in aluminiumfolie.
  • Leg het daarna in een koude oven. Warm de oven NIET voor. Het is juist de bedoeling dat je stokbrood geleidelijk van koud naar warm gaat. Stel de oven daarna in op 150 graden en laat het stokbrood warm worden. Laat het stokbrood in totaal 12 tot 15 minuten in de oven. Wanneer de oven is voorverwarmd, hoef je daarna niets meer aan de temperatuur te doen.
  • Haal daarna het stokbrood voorzichtig uit de oven en verwijder de folie. Het brood is dan weer net zo zacht als wanneer je het uit de verpakking zou halen. Echter is het nog niet knapperig. Plaats daarom het stokbrood terug in de voorverwarmde oven op 150 graden zónder aluminiumfolie. Laat het daarna nog vijf minuten in de oven garen. Hierna is het brood weer superlekker en knapperig.

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: YouTube Rachael Ray Show | Beeld: Pixabay