Fabiën

Hiermee red je de smaak van je soep

Een zelfgemaakte verse soep is natuurlijk hartstikke lekker. Wel kan het soms lastig inschatten zijn hoeveel kruiden je nou precies nodig hebt. Grote kans dat jij wel eens per ongeluk iets te veel zout aan je soep hebt toegevoegd. Geen zorgen, want er is een handig trucje om de zoute smaak iets te verbloemen!

Te zout

Misschien ben je zelf iets te lang met de zoutpot bezig geweest, misschien is de dop eraf gevallen toen je de pot boven de pan hield: zoute soep is in elk geval niet wat je wilt. Je kunt de hele boel weggooien en voor een afhaalmaaltijd kiezen, maar daarvoor heb je toch niet de hele tijd in de keuken gestaan? Er is een handig trucje waarmee je de soep kunt redden en waarschijnlijk heb jij dit middel al in huis.

Aardappel

Het enige wat je er namelijk voor nodig hebt is aardappel. Ja, dat lees je goed. Door aardappel aan je soep toe te voegen, zorg je ervoor dat een deel van het zout wordt opgezogen en de soep milder wordt. Je kunt kiezen voor een paar kleine stukjes aardappel, maar als je het echt bont hebt gemaakt kun je ook een hele aardappel in de soep gooien. Haal de aardappel er weer uit voor je de soep serveert. Belangrijk: de aardappel zorgt er ook voor dat je soep wat dikker wordt, dus voeg wat extra water toe om dat uit te balanceren. Is je soep hierna nog steeds te zout? Herhaal de truc dan een paar keer.

Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: vegan soba noodles met bosui en komkommer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels