Naomi

Je quiches zullen voortaan stevig en knapperig zijn!

Het is altijd een beetje teleurstellendL: je hebt staan zwoegen op een heerlijke quiche en het moment dat je ‘m wil gaan eten is de bodem niet knapperig zoals je verwacht, maar nat. Niet wat je in gedachten had toen je voor de quiche koos. Gelukkig voor jou bestaan er tips om altijd een krokant korstje te krijgen als je een quiche maakt. Probeer het maar!

Metaal
Allereerst is het belangrijk dat je gebruik maakt van een metalen bakvorm. Deze bakvormen worden heter en ook wordt de hitte beter verspreid over de hele bakvorm. Hierdoor zorg je ervoor dat je quiche gelijkmatig bakt en dat je quiche een krokant korstje krijgt. Daarbij is het belangrijk dat je het deeg niet te strak trekt. Dit gaat ten koste van de stevigheid van het deeg en zo wordt-ie ook minder krokant. Druk het deeg wel altijd een beetje aan met je duim, zodat er geen lucht meer onder zit. Op die manier zit je deeg gelijk op de bodem en wordt hij wel knapperig.

Blind
Je kan de quiche ook blind voorbakken. Dit doe je door een vel bakpapier over het deeg te leggen en daar een steunvulling op te leggen. Dit kunnen droge bonen, erwten, rijst, linzen of speciale keramieken bakparels zijn. Zet de taart met steunvulling voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en check of de bodem gaar en droog is. Zet de bodem dan nog een paar minuutjes zonder bakpapier in de oven. Laat het geheel dan even afkoelen voor je ‘m vult.

Uitlekken
Bij de vulling is het belangrijk dat de vulling koud is als je het in de vorm dit en ook dat het goed uitgelekt is. Overtollig vocht uit de vulling zorgt ervoor dat quiche niet krokant wordt. Mocht je vulling nog steeds vochtig zijn als je de quiche wil vullen, strooi dan wat paneermeel op de bodem. Dit helpt om het water te absorberen.

Tot slot is het belangrijk om de quiche te ontvormen als hij klaar is en dan wat te laten afkoelen. Dit helpt bij het opstijven en daardoor zal je een knapperige en goed stevige quiche krijgen.

Heb je nu zin gekregen om een quiche te maken? Probeer deze recepten eens:

Bron: Libelle | Beeld pixabay