Maayke

Dit is hoe je in 1 minuut een pompoen snijdt

We zitten alweer in de maand oktober, en dat betekent: pompoenmaand! Je kunt oneindig veel kanten op met deze gezellige oranje vrucht. Maar wat vaak nog wel een lastig karweitje blijkt te zijn: een hele pompoen snijden in kleine blokjes. De kleine blokjes die je van een pompoen overhoudt zijn eigenlijk het enige dat je daadwerkelijk gebruikt in alle recepten met pompoen. 

Maak het jezelf niet te moeilijk en snijd vanaf nu altijd een pompoen op deze manier.

Gezonde vrucht

Dat pompoen gezond is hadden we wel verwacht, maar dat al deze vitaminen en mineralen in pompoen zitten wisten we nog niet. Zo is de vrucht rijk aan vitamine A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en zitten er mineralen in zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer en fosfor. Deze vitaminen zorgen voor een sterk immuunsysteem en verkleinen hiermee de kans op welvaartziekten. Daarnaast zorgt de vitamine B11 voor een gezond zenuwstelstel wat weer een belangrijke rol speelt bij de vorming van rode bloedcellen en het DNA. Genoeg reden dus om vanaf nu vaker pompoen te eten!

1 minuut

De video hieronder laat je zien hoe je vanaf nu gemakkelijk een pompoen kunt snijden, en dat in slechts 1 minuut tijd! Nooit meer pompoen op een andere manier snijden dus.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 1 Recette 1 minute | Beeld: Picryl