Zo smaken ze weer lekker vers!

Oud en nieuw betekent natuurlijk oliebollen! Hoewel we er behoorlijk wat oppeuzelen tijdens oudejaarsavond, wil het nog weleens gebeuren dat we er een paar overhouden. Helaas zijn oliebollen een dag of twee na aanschaf toch wel een stuk minder lekker dan wanneer ze net vers uit het vet komen. Gelukkig bestaat er een trucje om overgebleven oliebollen snel weer warm en krokant te krijgen. Ze zullen weer heerlijk vers smaken!

Oliebollen opwarmen

Heb je uit enthousiasme net iets te veel oliebollen gekocht en zijn ze helemaal koud en enigszins taai geworden? Kieper ze dan niet in de prullenbak! Er bestaat namelijk een simpel trucje om je oliebollen weer warm en krokant te krijgen. Hoe? Door ze in de airfryer te doen! Hierin kun je helaas geen oliebollen bakken, maar je kunt ze er wél perfect in opwarmen. Zorg er dan wel voor dat de oliebollen niet helemaal bedekt zijn met poedersuiker, anders brandt dit aan.

Knapperig en warm

Zet de airfryer op 180 °C en warm de oliebollen hierin 3 minuten op. Wil je extra knapperige oliebollen? Dan kun je vlak voor het opwarmen nog een theelepel olie in de airfryer doen. Zo worden de bollen lekker krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Laat de oliebollen na het opwarmen een minuutje rusten op wat keukenpapier. Strooi er daarna een royale laag poedersuiker over en voilà: ze zijn weer zo goed als nieuw!

Lees ook: Met deze tip ruikt je huis weer fris na het oliebollen bakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay