Rowan Hattu

Aha!

Nu we allemaal steeds meer gaan overstappen op elektrisch koken, zijn veel keukens inmiddels voorzien van een inductiekookplaat. Maar wanneer je overstapt van gas op elektriciteit, is er wel een belangrijke vraag. Want: moet je ook van pannen wisselen? 

Magnetische onderkant

Hoewel we het ons vaak nog afvragen of we onze pannen moeten vervangen wanneer we overstappen naar inductie, is het antwoord eigenlijk glashelder. De kans is namelijk niet zo heel groot dat je je pannen moet vervangen. Dit heeft alles te maken met de onderkant van de pannen.

Een aanzienlijk groot deel van de pannen hebben namelijk een magnetische onderkant. En laat die magnetische onderkant nou precies goed zijn wanneer je een inductiekookplaat hebt. De pan wordt namelijk verwarmd door de magneten in de plaat. Goed nieuws, dus! Nóg beter nieuws: bijna alle rvs- of gietijzeren pannen hebben zo’n magnetische onderkant. Komt dat even goed uit!

Hacks

Toch blijft het soms nog een beetje gokken welke pannen je nou wel en niet kan gebruiken voor inductie. Om daar zeker van te zijn moet je eventjes de onderkant van de pan checken. Wanneer hier het symbool van een spiraal staat, is het geschikt voor inductie. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd nog op zoek gaan naar een magneetje en houdt deze tegen de onderkant van de pan aan. Wanneer het blijft plakken is het ook geschikt voor inductie.

Lees ook: Lifehack: hier kun je een koffiefilter allemaal voor gebruiken

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock