En het scheelt ook nog eens werk

Waar moet een goede pasta nu echt aan voldoen? Het antwoord op die vraag verschilt per persoon, maar over het algemeen loopt elke pastaliefhebber wel warm voor een romige pasta. Wil jij je pasta zo romig mogelijk maken? Kook je pasta dan op deze manier.

Dat wij hier nog niet eerder over na hadden gedacht.

Romige pasta
Wanneer het op pasta’s en andere deeggerechten aankomt, lusten we bijna alles wel. Waarom? Met name omdat het vaak lekker romig is. Echter,  er is een simpele manier om je pasta, of vrijwel elke pasta, nóg romiger te krijgen. Het mooie aan deze manier is ook nog eens dat het helemaal niet moeilijk is. Je hoeft je pasta voortaan niet meer in water te koken, maar in melk! Door dit te doen wordt de pasta veel romiger. Per 90 gram macaroni heb je ongeveer 240 milliliter melk nodig. 

Mac ‘n Cheese
Sta je te popelen om dit eens te proberen en wil je een simpel gerechtje maken? Ga dan voor deze 3 ingrediënten Mac ’n Cheese.

Dit heb je nodig voor 5 á 6 personen:

  • 1200 milliliter melk
  • 450 gram macaroni
  • 230 gram geraspte kaas naar keuze (variatietip: gebruik twee verschillende soorten kaas)

Zo maak je het:

  • Doe de melk in pan en breng het aan de kook.
  • Voeg de macaroni toe wanneer de melk kookt en roer regelmatig. Blijf roeren tot de melk grotendeels is opgenomen door de macaroni en de macaroni al dente is.
  • Voeg daarna de kaas toe en vermeng dit met elkaar. Laat zachtjes opstaan tot alle kaas is gesmolten. 
  • Eet smakelijk!

Ook eens proberen: Heerlijke kaas-biersoep!

Bron: Tip Hero | Beeld: Videostill YouTube I Heart Recipes