Dorien Ypma

Wist jij dit?

In de zomer is een stuk fruit natuurlijk het lekkerste als-ie nog vers is. Maar warme temperaturen hebben veel invloed op de houdbaarheid van fruit. Bewaar je het in de koelkast of kun je het beter op de fruitschaal leggen? Dit verschilt per fruitsoort. Wij geven je handige tips om fruit zo lang mogelijk vers te houden. Zo kun je er langer van genieten!

Banaan

Bananen kun je het beste op een fruitschaal buiten de koelkast bewaren. De koelkast is te koud voor dit tropische fruitsoort. Je kunt je banaan wél in de koelkast bewaren, als je maar de helft wilt gebruiken. Snijd de banaan doormidden, haal de schil er niet af en wikkel er plasticfolie omheen. Zo blijft je banaan langer vers.

Kiwi

Je kunt kiwi’s prima bij kamertemperatuur bewaren, maar door ze in de koelkast te leggen blijven ze wel langer vers. Door een kiwi koud te houden, kunnen ze wel twee à drie dagen langer meegaan. Wil je schijfjes kiwi bewaren? Dan kun je ze het beste inwikkelen in folie en in de koelkast leggen.

Meloen

Een meloen kan wel een week vers blijven als je dit heerlijke stuk fruit in de koelkast bewaard. Ook bij een meloen kun je stukjes het beste in folie wikkelen om te bewaren.

Avocado

Avocado’s die nog niet rijp zijn, kun je het beste op een fruitschaal bewaren. Mocht je avocado al wel rijp zijn, maar wil je hem nog bewaren, dan kun je deze het beste in de koelkast bewaren. Hierdoor gaat je avocado wel drie dagen langer mee!

Ananas

De tropische ananas mag op de fruitschaal. Dit fruitsoort hoeft niet in de koelkast, alleen wanneer je de ananas hebt aangesneden en in stukjes wilt bewaren.

Druiven

Druiven mogen wel koel bewaard worden. Houd de druiven in het plastic druivenbakje of bewaar ze in een kom in de koelkast. Zo blijven je druiven enkele dagen langer vers. Heerlijk!

Appels en peren

Het zal je misschien verrassen, maar appels en peren kun je het beste in de koelkast bewaren. Appels kunnen wel drie week goed blijven als je ze koel bewaard. Peren kunnen iets minder lang mee en blijven enkele dagen vers. Stukjes appel en peer kun je het beste strak inwikkelen met aluminiumfolie. Tip: het fruit wordt het minst snel bruin achterin de koelkast.

Lees ook: IJs nog niet schepbaar? Zo laat je het zachter worden op de juiste manier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock