Tjitske

Zo wordt kip uit de oven toch krokant

Vind jij gefrituurde kip ook zo lekker? Als het om ongezond eten gaat, kiezen wij maar wat graag voor fried chicken. Helaas zitten er nogal wat nadelen aan, bijvoorbeeld het aantal calorieën, maar ook het feit dat je hele huis stinkt naar frituur. Kippenvleugeltjes en kippenpootjes uit de oven halen het bij lange na niet bij de gefrituurde versie, maar met deze truc bereid je ook in de oven krokante kip.

Het geheim van krokante kip uit de oven

Krokant korst

Krokante kip uit de oven kan een hele uitdaging zijn. Juist door kip te frituren in een lekker gepaneerd korstje wordt het lekker knapperig. Maar, ook in de oven kun je dit bereiken. Belangrijk is dat je de kip op een rooster legt met een bakplaat eronder om vet op te vangen. Als je de kip direct op een bakplaat of in een ovenschaal legt, kan de hete lucht niet om de kip heen circuleren waardoor de korst vochtig blijft. Je wil juist dat de korst uitdroogt voor heerlijke krokante kip!

Geheim ingrediënt

Oké, je legt de kip op een rooster in de oven of in de Airfryer. Maar hoe krijg je de kip nu echt knapperig? Hier komt ons geheime ingrediënt om de hoek kijken: baking soda. Wij gebruiken baking soda vaak om baksels luchtig mee te maken of om mee schoon te maken. Maar, het is ook een fantastische toevoeging aan je drumsticks of kippenvleugels om ze lekker knapperig te maken.

Zo doe je het

Hoe gebruik je baking soda om kip krokant te maken? Je voegt het simpelweg toe aan de kruiden en smaakmakers. Meng voor 600 gram kip een mespuntje (1/4 theelepel) baking soda met een mespuntje knoflookpoeder, twee theelepels zout, flink wat peper en een halve theelepel uienpoeder. Strooi dit over de kip en meng zodat het goed verdeeld is. Je kunt je handen gebruiken om het in te wrijven. Gebruik niet meer dan een mespuntje baking soda, anders ga je dit proeven. Bak de kip in de oven of Airfryer zoals je normaal zou doen. Het resultaat: de lekkerste krokante kip!

Lees ook: Cream of tartar, baking powder of soda? Dit is het en zo vervang je het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bon Appetit | Beeld: Videostill