Robby

Nooit meer stinkende handen na het knoflook snijden!

Knoflook is absoluut een van onze favoriete smaakmakers. Je kan het bijna overal voor gebruiken en bij ons in de keuken is het dan ook onmisbaar. Jammer alleen dat je na het pellen of snijden van knoflook die geur dagen later nog aan je handen ruikt. Niet zo lekker! Hoe goed je je handen ook schrobt, die geur blijft maar hangen.

Heel vervelend, maar wist je dat je met dit trucje al binnen een paar seconden van die knoflookgeur aan je handen af bent? Als je klaar bent met snijden en je wil je handen wassen, pak dan iets vast dat van roesvrijstaal is. Dit kan bijvoorbeeld een garde zijn, een soeplepel of het waterbakje van de hond! De zwavelmoleculen in knoflook ‘plakken’ als het ware aan het staal en hierdoor gaat de knoflookgeur aan je vingers over naar het staal! Doei vieze stank en hallo frisse handjes. Wat ook helpt is je handen meteen na het snijden met koud water wassen, de geur verdwijnt dan ook veel sneller!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere