Desy

Zo krijg jij iedere keer zachte kip!

Hoewel we dol zijn op koken en bakken, hebben we er niet altijd zin in of tijd voor. Daarom halen we weleens wat op bij de snackbar en gaan we ook weleens naar de Chinees in de buurt om even wat heerlijke rijst en bami op te halen. Ook zijn we dol op die heerlijke kip van de Chinees. Hoewel we zelf ook wel een lekker kippetje kunnen bereiden, krijgen we het gerecht nooit zo mals en fluweelzacht als bij de Chinees. Althans, tot nu toe.

Trucje

Telkens weer wanneer we onze tanden in de kip van de chinees zetten verbazen we ons weer over hoe lekker de kip smaakt. Zo fluweelzacht en mals, hoe krijgen de koks het toch voor elkaar? Gelukkig zijn we er nu achter en delen we het trucje!

Wanneer wij kip bakken, doen we dat eigenlijk altijd op dezelfde manier. We verhitten wat olie in een koekenpan en brengen de kipfilet op smaak met peper, zout en wat andere (verse) kruiden. Vervolgens doen we het stuk kip in de man en bakken we deze tot-ie goudbruin en gaar is. Niks mis mee, maar we krijgen het nooit voor elkaar om de kip heel zacht en mals te krijgen. Hoe doen de koks bij de Chinees dat dan wel altijd?

Wellicht heb je het trucje weleens voorbij zien komen in een all you can eat-restaurant! Lees op de volgende pagina wat het geheim is!

Pagina 1/2