Kookfans

Het tweede leven van de ingevroren citroen

Heerlijk zo’n huis-tuin-en-keuken-weetje op de website. Dit is echt zo’n weetje dat je hoort van oma’s, die het weer hebben van hun eigen moeder of oma. Vaak zijn dat de beste tips om thuis eens te proberen. Vergeten door de wegtikkende tijd, maar oh zo praktisch en handig! Want wist jij al dat je citroenen het beste in kunt vriezen? Lees hier snel waarom!

When life gives you lemons…

Liefde voor citroenen

Citroenen zijn bij veel mensen geliefd. De een doet een schijfje citroen in het drinken en weer een ander gebruikt het graag om een salade meer smaak te geven. Ben jij dol op citroenen? Dan moet je ze echt eens (vaker) invriezen en wel om de volgende redenen.

Citroen raspen

Haal je gewassen citroenen uit de vriezer wanneer ze volledig bevroren zijn. Rasp de bevroren citroenschil met een fijne of grovere rasp en besprenkel de geraspte schil over salades, noodles, soep, ontbijtgranen, in glazen water of over je ijsje heen. De bevroren schil smaakt véél lekkerder dan een ontdooide citroenschil.

Pagina 1/2