Sabine

Dit is wel het laatste dat wij in onze chili zouden doen

Chileense gerechten staan bij de meesten niet dagelijks op het menu, maar er is helemaal niets mis met die keuken. Sterker nog, het is verrukkelijk. Ben je niet vies van een chili con carne -of een chili sin carne, net zo lekker natuurlijk- dan moet je deze tip eens proberen!

Dit maakt je chili veel lekkerder.

Kruiden

Wat de Hollandse keuken betreft zijn we niet zo creatief met kruiden. Wat zout en peper maakt je gerecht op smaak en ook nootmuskaat kan wonderen verrichten voor je maaltje. Veel avontuurlijker dan dat is Hollandse kost vaak niet. In Chili denken ze daar anders over. Er worden zo af en toe kruiden gebruikt waar onze mond van open valt. Neem bijvoorbeeld dit vreemde ingrediënt om je chili con carne nog lekkerder te maken.

Diepe smaak

We zullen je niet langer in spanning houden, het vreemde ingrediënt is espresso. Nee, dit is geen fout. Espresso is het ingrediënt om smaak toe te voegen aan je gerecht. De chili con carne zal een diepe smaak krijgen als je espresso toevoegt. Voeg de espresso toe aan je chili en laat de chili net wat langer koken dan je normaal zou doen. 

Lees ook: Soep tegen winterblues: vegetarische Mexicaanse bonensoep met guacamole

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay