Desy

Een eindeloze voorraad knoflook!

Koop jij ook altijd knoflook in de supermarkt en eindig je met vier netjes knoflook in je keukenkastje waarvan de helft in de prullenbak beland? Dan moet jij deze tip even zien! Het is namelijk hartstikke zonde om knoflook in de supermarkt te kopen, terwijl je thuis heel gemakkelijk zelf deze geurige smaakmaker kan kweken. 

Zo gemakkelijk is het om zelf knoflook te kweken!

Gezondheidsvoordelen

Knoflook is erg gezond en heeft een aantal medicinale eigenschappen; het zit namelijk boordevol vitaminen die je immuunsysteem een boost kunnen geven. Niet alleen is een teentje knoflook door je eten hartstikke gezond, het is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Een teentje door de nasi kan het gerecht toch altijd nét dat beetje extra geven. Helaas eindigt knoflook bij ons vaak in de prullenbak omdat we altijd vergeten dat we nog teentjes hebben, nieuwe kopen en de oude moeten weggooien. Met deze tip hoef je nooit meer knoflook te kopen of weg te gooien.

Knoflook kweken

Je kunt namelijk hartstikke makkelijk je eigen knoflook kweken. En wat nu het leuke hier van is; je kweekt het met teentjes knoflook! Zo creëer je een eindeloze voorraad en hoef je nooit meer iets weg te gooien. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een teentje knoflook en een pot of bak met aarde.

Stappenplan

Als je knoflook wilt kweken in een pot dan heb je nodig:

  • Een ruime pot (het liefste terracotta)
  • Goede potgrond
  • Hydrokorrels
  • Een paar knoflooktenen

Vul de pot met een laag hydrokorrels en daarna met potgrond. Neem de knoflooktenen en plant deze in de potgrond op circa vijf cm diepte. Zorg ervoor dat de punt van het teentje omhoog staat! Zet de potten op een zonnige plek (bijvoorbeeld in de vensterbank) en zorg ervoor dat de potgrond licht en en vochtig blijft. Wanneer tweederde van het loof van de plant geel gekleurd is, kun je de knoflook oogsten. Laat de knoflook drogen in de wind en zorg ervoor dat deze niet nat wordt. Na ongeveer twee weken drogen kun je de bollen gebruiken. Handig toch?

Lees ook: Knoflook in de koelkast bewaren? Dit is waarom je dat niet moet doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill