Sabine

Vooral na een bezoekje aan een All You Can Eat-restaurant zijn deze tips nuttig

Niet tijdens elke maaltijd wordt er te veel gegeten, maar velen zijn bij een buffet bij een All You Can Eat-restaurant toch geneigd om een extra bordje te halen. Heb je zoveel gegeten dat de broekrits echt open moet en heb je het idee dat je maag gaat exploderen? Dan hoef je niet uren te wachten tot het is gezakt. Met deze tips help je je opgeblazen maag een handje.

Thee
De kans is groot dat je echt niet nóg meer naar binnen wilt werken wanneer je ongeveer voor 5 man hebt gegeten, maar probeer toch te nippen aan dat kopje thee. Sportvoedingsdeskundige Beth McDonalds raadt een kop cafeïnevrije cichorei wortelthee aan. Dit kalmeert je maag. Ook bevordert deze thee de weg van het voedsel naar je spijsverteringskanaal. Vind je cichorei wortelthee niet zo lekker? Dan kun je ook voor kamillethee gaan. Deze heeft hetzelfde effect.

Pepermunt
Is het je weleens opgevallen dat er bij het afrekenen vaak pepermuntjes bij de kassa liggen? Dat moet haast om een reden zijn. Natuurlijk ligt het er om die knoflookwalm iets te neutraliseren, maar pepermunt heeft ook een natuurlijk relaxende werking op je spijsvertering en op misselijkheid.

Bewegen
Motiveer jezelf om even kort de benen te strekken wanneer je bomvol zit. Een ommetje na het eten -zelfs een kort blokje om- motiveert een gezonde spijsvertering. Door de lopen ga je bovendien een branderig gevoel in je slokdarm tegen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Livestrong | Beeld: Pixabay