Tjitske

cream of tartar

Cream of tartar

Cream of tartar is een poeder dat is gemaakt van wijnsteen, een rijsmiddel. Wanneer je dit poeder toevoegt aan je bakgoed, geeft het je baksel meer volume en wordt de lekkernij luchtiger. Het wordt vaak gecombineerd met baking soda om als zuur te dienen. Ook zorgt het voor een crèmige textuur wanneer je bijvoorbeeld snoepgoed maakt. Tevens kun je een snufje van dit poeder gebruiken om merengue te stabiliseren of om te voorkomen dat groenten hun kleur verliezen tijdens het koken. Het speciale poeder is niet alleen voor bakken te gebruiken, je kunt er ook koper mee schoonmaken. Het is te koop bij sommige Aziatische supermarkten of toko’s. 

Vervangen:

1 theelepel cream of tartar = 1 theelepel citroensap (in meringues)
1/3 theelepel baking soda met 2/3 theelepel cream of tartar = 1 theelepel bakpoeder (in baksels)

Pagina 2/2

Lees ook: Handig: met dit snelle trucje kun je controleren of je bakpoeder en baksoda nog goed zijn

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cakejevaneigendeeg | Beeld: Pixabay, Videostill YouTube