Christel

Wil je een marinade of een lekkere saladedressing maken met als basis citroensap, dan ben je waarschijnlijk flink wat citroenen aan het persen voordat je klaar bent. Kon je maar meer sap uit de citroenen halen… Gelukkig kan dat, maar dan moet je hem wel even in de magnetron doen. 

Ten eerste bewaar je de citroenen voor gebruik in de koelkast. Door de vrucht in de koelkast te bewaren wordt deze minder snel bruin en blijven alle sappen bewaard. Waneer je het sap van de citroen nodig hebt, leg je hem zo’n vijftien tot twintig seconden in de magnetron. Laat hem daarna eventjes afkoelen en snijd hem doormidden. Wanneer je het fruit nu gaat uitpersen, zul je zien dat er veel meer sap uit komt dan voorheen. Leg het fruit overigens niet langer dan twintig seconden in de magnetron: je wilt niet dat het te heet wordt.

Pagina 2/2

Lees ook: Handig: dankzij deze truc voorkom je dat gesneden fruit bruin wordt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Greatist | Beeld: Pixabay