Sabine

Zo behoudt je koffie zijn smaak het beste

De dag beginnen met een goede bak koffie is voor de koffieliefhebbers onder ons vaak dé manier om de dag te beginnen. Alleen moet die neut dan natuurlijk wel goed smaken. Om het beste uit je koffie te halen, zou je daarom het volgende moeten doen.

Koop het niet te ver van tevoren: een aanbieding weerstaan kan moeilijk zijn, zeker omdat koffie toch best prijzig is. Maar wanneer je koffie een maand lang in de voorraadkast staat, gaat de smaak wel verloren. Koffie koop je het beste in een kleine hoeveelheid zodat je altijd voorzien bent van verse koffie en de (gemalen) koffie zijn aroma niet verliest. Koop liever geen zakjes groter dan 125 gram.

Bewaar koffie op een droge, koele plek en zorg dat de koffie licht is afgesloten: hoewel na een aantal weken de smaak al wel afneemt, kun je het nog wel bewaren. Zorg er echter wel voor dat je de koffie hooguit een maand bewaart. Hierna gaat de kwaliteit écht achteruit.

Bewaar speciale koffies niet: bewaren tot er gasten langskomen, kan alleen wanneer ze de volgende dag op de stoep zijn. Maar hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de koffie zijn aroma verliest. En dat is zonde van je speciale koffie. Zet er dus gewoon meteen een bakkie van!

Koffiebonen zijn beter dan gemalen koffie: het is veel meer werk om de bonen zelf te malen, maar het is wel lekkerder dan koffie die al gemalen is. Op deze manier blijft de smaak beter behouden en geniet jij van een lekkerder bakkie.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle België | Beeld: Pixabay