Dorien Ypma

Met déze truc is je avocado sneller rijp

Een avocado is superlekker en gezond! Je kunt er een lekkere lunch van maken, bijvoorbeeld met toast of in een salade. Maar daarnaast kun je het ook toevoegen in een gerecht, zoals in pasta of in een poke bowl. Heb je zin om dit weekend een recept te maken met avocado, maar kom je erachter dat de avocado die je net hebt gekocht nog hard en onrijp is? No worries, met déze truc is je avocado sneller rijp.

Avocado

Het is heel simpel om je avocado sneller te laten rijpen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk een niet rijpe avocado, een papieren zak en een appel. Plaat de appel en de avocado in de zak en vouw het goed dicht om het volledig af te sluiten. Laat het zakje met fruit een nacht staan. Et voilà, de volgende ochtend heb jij een heerlijke verse én rijpe avocado.

Dat een avocado sneller rijp is met behulp van een appel, komt omdat appel het stofje etheen afgeeft. Dit is een natuurlijk gas die zorgt voor de versnelling van het rijpingsproces. Deze handige truc werkt bovendien met alles. Zo kun je bananen, mais en tomaten ook sneller laten rijpen met behulp van een appel en een papieren zak.

Maandenlang rijp

Toch kunnen avocado’s het ene moment volledig eetrijp in je fruitschaal liggen en het volgende moment bruin en zacht zijn. Dit levert vaak nogal wat frustratie op, zeker omdat avocado’s niet bepaald goedkoop zijn. Er is gelukkig een trucje waarmee je die frustratie kunt voorkomen. Avocado’s zijn blijkbaar maandenlang te bewaren. The more you know!

Het trucje is afkomstig van Bethany Ugarte, eigenaresse van de receptenwebsite Lilsipper en auteur van het boek Digest This. Zij maakt al jarenlang gebruik van dit handigheidje. “Ik doe dit al jaren en het is een van de beste trucjes. Iedereen zou dit moeten weten!”, schrijft Bethany bij een video op Instagram.

Vriezer

Wat blijkt nou het grote geheim te zijn? Avocado’s invriezen. Als je de avocado vervolgens uit de vriezer haalt, even onder de warme kraan houdt en een kwartiertje op het aanrecht laat liggen, is-ie volledig eetrijp. Met dit trucje kun je avocado’s tot wel vier maanden (!) in de vriezer bewaren en zien ze er daarna uit alsof je ze net gekocht hebt. Tijd om wat meer ruimte vrij te maken in de vriezer dus!

Lees ook: Wil je proeven: dít is het nieuwe feestdagen menu bij Starbucks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock