01 oktober 2016

Aardappels schillen is zo gepiept met deze geweldige tip!

Gekookte aardappels, oer-Hollands en overheerlijk met een lekkere jus. Wij eten het in ieder geval nog zo vaak mogelijk! Wie nog regelmatig een gekookte aardappel eet, weet zeker hoe vervelend het schillen is.

Je bent er zo een kwartier mee bezig, maar het voorverpakte alternatief smaakt niet hetzelfde. Zuchtend ga je met een pan en een schilmesje aan de slag. Toch kun je de aardappels schillen, zonder ze daadwerkelijk te schillen. We horen je denken, dat kan toch helemaal niet! Of toch wel?  Wij hebben een filmpje voor je gevonden waarin getoond wordt hoe je aardappels kunt schillen door ze eerst te koken en daarna de schil er zo af te trekken (pellen). Voor je de aardappels kookt snij je ze rondom in, na het afgieten kun je zo de schil van de aardappel lostrekken. De truc werkt het beste met vastkokende aardappels en ze mogen niet al te lang doorkoken, uiteraard moeten ze wel gaar zijn. Kijk het filmpje hieronder voor de truc!

 

Beeld: Pixabay