Christel

Hier worden we blij van!

We zetten onze tanden maar wat graag in een smeuïge brownie. Een standaard brownie is al moeilijk te weerstaan, maar een brownie die wat extra’s heeft is onmogelijk om te weerstaan. Helemaal wanneer het chocoladecakeje extra voedingsstoffen bevat is er geen houden meer aan.

Gebruik amandelmeel
Houd je van brownies die extra fudgy zijn? Dan moet je het gewone meel eens vervangen door amandelmeel. Amandelmeel geeft je brownie een rijke en boterige textuur waardoor je brownie extra smeuïg wordt. Bovendien geef je de lekkernij op deze manier extra proteïne, waardoor je mag zeggen dat je snack gezond is.

Prik gaten in de cake
Komt je brownie net vers uit de oven? Prik er voorzichtig een paar gaten in met de achterkant van een pollepel. Vervolgens kun je er een heerlijke karamel- of chocoladesaus inschenken. De brownie neemt de saus meteen op en dit maakt ‘m extra smaakvol en smeuïg.

Doe wat fruit door het beslag
Wil je je brownie nog rijker maken aan smaak? Doe wat vruchten als kersen, blauwe bessen of frambozen door het beslag. Deze vruchten gaan perfect samen met chocolade, waardoor je chocoladecakeje zoveel lekkerder wordt.

Voeg snoep toe
Het oog wil ook wat: door wat geplet snoep, stukjes Snickers of wat m&m’s over je brownie heen te strooien voor je deze in de oven doet, ziet-ie eruit alsof je het bij de banketbakker hebt gekocht.

Voeg koffie toe
Als je fan bent van koffie met mokka, is het zeker een aanrader om eens wat koffie aan je browniemix toe te voegen. Vervang het water door koffie of voeg een paar lepels kant-en-klare espressopoeder aan je beslag toe. Geen fan van een overheersende koffiesmaak? Voeg dan een half kopje espresso aan het beslag toe. Je zult de koffie niet proeven, maar de smaak van chocolade wordt wel versterkt.

Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Prevention | Beeld: Pixabay