Anne Brandse

Staat jouw favoriet erbij?

In heel Nederland vind je smakelijke hotspots waar de Kookfans-redactie graag aanschuift voor een uitgebreide lunch of een kop koffie. Zo ook in Groningen, waar we in zowel het bruisende gedeelte van de stad tot in de natuur een fijn plekje weten. Deze keer zetten we de leukste en lekkerste plekjes met een buitenlandse keuken voor je op een rij! 

1. Florentin

Bij Florentin, of FLO, kun je terecht voor de Israëlische keuken. Niet alleen bezorgt dit restaurant je een echte (smaak)sensatie, maar de setting waarin het avontuur plaatsvindt is ook nog eens prachtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Florentin Groningen (@flogroningen)

2. Toko Semarang

Authentiek Indonesisch eten vind je bij Toko Semarang. Kies een menu of stel je eigen bordje samen; dat het smullen wordt is gegarandeerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Toko Semarang (@tokosemarangnl)

3. MOONG

Bubbletea liefhebbers opgelet! Aan de Herestraat haal je de allerlekkerste bubbletea. Stevige trek? Ook hier kan MOONG bij helpen. Haal een heerlijke Jian Bing, oftewel, ‘gefrituurde pannenkoek’, een populair streetfood in China. Of ga je toch liever voor de matcha cheesecake? Kortom, de keuze is reuze!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MOONG (@moongtea)

4. Once

Er zitten meerdere Mexicaanse restaurants in Grunn, maar dit is wat ons betreft de lekkerste. Hier eet je heerlijke taco’s en quesadillas, maar probeer ook eens een sopa tortilla, gevolgd door een Mexican brownie! Ook de cocktail en tequila liefhebbers onder ons kunnen hier zeker hun hart op.

5. Konbu Streetfood

Vanaf Once kunnen we direct door naar de buren: Konbu Streetfood. Hier moet je zijn om je trek in Asian food te stillen. Een uitgebreide (en pas vernieuwde!) menukaart heeft voor ieder wat wils: van Koreaans tot Vietnamees!

Hoeveel ga jij er proberen?

Lees ook: Eet smoakelk! De 15 lekkerste hotspots in Groningen

Wil jij dit bericht bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pexels