Redactie Kookfans

Zet ze op je lijstje!

Vandaag is het 13 mei en dat betekent dat het Internationale Dag van de Hummus is. Say what?! Ja, ook dit Midden-Oosterse goedje verdient een eigen dag om te shinen, want inmiddels dippen liefhebbers over de hele wereld hun stukje brood regelmatig in de hummus. Dus liefhebbers opgelet: in Amsterdam zijn dit de vijf plekken waar je naartoe moet voor de beste hummus.

NENI

Elke hummusliefhebber in Amsterdam is bekend met deze plek: NENI. Dit is een oostmediterraans restaurant dat een verscheidenheid aan mezze en andere gerechten uit de Midden-Oosterse keuken serveert. Uiteraard staat hummus prominent op het menu! Bij NENI komen de kikkererwten, tahin, zout en citroensap op perfecte wijze samen. Je vindt NENI op het Stadionplein.

hummus

d&a hummus bistro

Wil je genieten van hummus met kip, vlees of groenten? Bij bistro d&a vind je ze allemaal. Heb je een stevige eetlust? Naast hummus biedt de menukaart van d&a nog veel meer gerechten. Voor degenen die niet kunnen kiezen, serveren ze zelfs een proeverij van al het lekkers dat d&a te bieden heeft. De bistro is op drie locaties in de stad te vinden: in de Jordaan, in Oost en in Zuid.

d&a

Sir Hummus

Bij Sir Hummus krijg je hummus geserveerd zoals in de straten van Jeruzalem: warm en luchtig. De eigenaren streven ernaar om Amsterdam te laten ervaren hoe echte hummus hoort te smaken, niet zoals die in de supermarkt. Het kost hen 24 uur om de hummus te bereiden en ze gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De smaak van de hummus bij Sir Hummus is daarom werkelijk uniek.

sir hummus

The Lebanese Sajeria

Bij de drie locaties van The Lebanese Sajeria kun je versgebakken manoushes afhalen. Manoushes zijn platbroden die in Libanon zeer geliefd zijn als streetfood en op elke straathoek te vinden zijn. Bij The Lebanese Sajeria kun je deze heerlijke platbroden laten beleggen met smaakvolle en gekruide toppings, zoals za’atar, halloumi, labneh, gehakt en natuurlijk verse hummus. Net zoals op de markten in Libanon, kun je bij The Lebanese Sajeria jouw manoushes afhalen. En als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, geen zorgen! Ze bieden nu ook thuisbezorging aan.

The Lebanese Sajeria

Deli Fresh Delicatessen

Als je nooit last hebt van keuzestress en de tijd hebt, ga dan naar Deli Fresh Delicatessen op de Ten Katemarkt. De reden waarom er altijd een rij staat bij dit kraampje is duidelijk: mensen komen zelfs van buiten de stad naar deze charmante familiezaak. Bij Deli Fresh Delicatessen kun je kiezen uit meer dan vijftien soorten hummus, naast een assortiment aan heerlijke delicatessen zoals olijven, dadels, tapas en verse tortilla’s. Een tip: probeer zeker de mangohummus eens uit!

Deli Fresh Delicatessen

Lees ook: Recept: zo maak je de perfecte vistaco’s

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron en Beeld: Typhoon Hospitality