Ideaal als brunch: wentelteefjes met cheesecake-vulling!

wentelteefjes

Dit ziet er toch fantastisch uit?

We zijn dol op brunchen, maar hebben daar doordeweeks helaas geen tijd voor. Daarom profiteren we optimaal van de vrije zondag door zo nu en dan uitgebreid te brunchen. Neem jij ook graag de tijd om met je familie en vrienden te brunchen? Dan moet je deze wentelteefjes met cheesecake vulling eens maken. Je gasten zullen er gegarandeerd van smullen!

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 4 eieren
  • 120 milliliter slagroom of volle melk
  • 100 gram gesneden aardbeien
  • 170 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 30 gram roomboter
  • 1 heel brood naar keuze
  • Scheutjes vanille-extract
  • Sap en rasp van een halve citroen

Wat moet je doen?

  • Doe de roomkaas, vanille-extract en citroenrasp en -sap in kom en klop dit tot een geheel. Voeg de aardbeien toe en meng dit door de roomkaas. Zet de kom daarna apart.
  • Snijd dikke plakken uit het brood van ongeveer 3,5 á 4 centimeter. Maak aan de bovenkant van de boterham, in het midden, een snee, zodat de vulling in het brood kunt stoppen, zonder dat het brood los van elkaar is.
  • Verdeel de vulling in de broden.
  • Doe de slagroom en eieren in een kom en voeg een scheutje vanille-extract toe. Klop dit tot een geheel.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en smelt er de roomboter in.
  • Dip de boterhammen in het eiermengsel en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de wentelteven met wat poedersuiker, stroop of verse aardbeien. 

Geniet ervan!

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik al gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld