Moet je boter nu eigenlijk in de koelkast bewaren of niet?

20 augustus 2018

Op deze plek hoor je boter echt te bewaren

De meningen verschillen over boter, want moet je het product nu in de koelkast bewaren of in een kastje? Je mag het natuurlijk op beide plekken bewaren, maar als je het op deze plek bewaart kun je het langst van de boter genieten. 

In de koel- of keukenkast?

Kamertemperatuur

De meeste soorten boter kun je prima buiten de koelkast bewaren. Boter bestaat namelijk voor het overgrote gedeelte uit vet, waardoor het niet snel zal bederven. Daarnaast zit er in (gezouten) boter zout, waardoor het niet snel beschimmeld wordt. Boter kan een week buiten de koelkast bewaard worden, mits het op een droge, koele plek is. Je keukenkastje zal zich dus prima lenen als bewaarplek, mits het buiten niet hartstikke warm is. Loopt de temperatuur buiten hoog op, dan kun je de boter beter toch in de koelkast bewaren.

Raspen

Want, de kamer waarin de boter wordt bewaard (waarschijnlijk de keuken dus), moet kouder dan 21 graden zijn. Heb je het meestal warmer in huis, dan kan het keukenkastje toch beter plaatsmaken voor de koelkast. Bewaar je je boter wel in de koelkast en moet je het snel op kamertemperatuur hebben? Dan kun je hem natuurlijk een uurtje in een kom laten liggen, maar handiger is het om de boter boven een glazen kom te raspen. Zo kun je het gelijk gebruiken.

Lees ook: 5 makkelijke manieren om roomboter snel zacht en bruikbaar te maken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring