Naomi

Hoge ogen gooien met deze wraptaart… Je doet het gegarandeerd!

Soms wil je gewoon even iets op tafel zetten waar mensen echt even van opkijken. Toch wil je het liefst ook niet té veel moeite doen voor die reactie. Dat kan! Met deze wraptaart zal iedereen je complimenteren met je kookkunsten. Probeer het zelf!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de taart

  • 8 wraps
  • 450 gram wrapsaus
  • 150 gram geraspte kaas

Voor de pulled chicken

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 180 ml kippenboullion (of water)
  • zout en peper

Wat moet je doen? 

voor de kip

  1. Verhit de olijfolie in een gietijzeren pan.
  2. Dep de kip met keukenpapier droog en breng ze op smaak met wat zout en peper.
  3. Leg de kipfilets op de kop in de pan op medium hitte en bak ze in 5 minuten mooi goudbruin aan de bovenkant. Draai de kip dan om en voeg de kippenbouillon of het water toe.
  4. Doe de deksel op de pan en laat de kip rustig koken voor ongeveer 7-10 minuten. Let ondertussen wel op dat de kip genoeg water houdt, anders moet je even wat toevoegen. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even afkoelen.
  5. Haal de filets uit elkaar door twee vorken te gebruiken.

Voor de taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bedek de onderkant van de springvorm met wat bakpapier en leg daarop de eerste wrap.
  3. Ga vervolgens op deze manier stapelen: wrap, wrapsaus, kip, kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig altijd met wat wrapsaus en kaas.
  4. Doe de taart 30 minuten in de oven en laat de taart voor je hem uit de springvorm haalt even 10 minuten rusten.

Eetsmakelijk!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mel’s Kitchen Café, IGA | Beeld: videostill