Ingrediënten
  • 2 stronken witlof
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 gram verse ananas, in blokjes
  • 100 gram oude kaas, in blokjes
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een handje frambozen
  • 1 à 2 eetlepels Licor 43
  • Optioneel: wat citroensap tegen verkleuring
01 december 2017
15 min.
4 pers.

Zelfs de mensen die niet van witlof houden gaan dit verrukkelijk vinden!

Witlof is een groente die niet bij iedereen favoriet is. Door de bittere smaak zijn vooral de kinderen niet echt fan. Misschien dat deze feestelijke witlofsalade daar verandering in kan brengen! Door de combinatie tussen het bittere van de witlof, het zoute van de oude kaas en het zoete van de ananas en frambozen wordt het een ware smaakexplosie! 

Om het feestje helemaal compleet te maken, voeg je er aan het einde nog een flinke scheut Licor 43 bij!

Zo maak je het:

  • Maak de witlofstronken schoon, snijd de harde stronk van de witlof eraf en haal de buitenste bladen eraf. Snijd de witlof doormidden, haal het binnenste (bittere) gedeelte eruit en snij vervolgens alles in kleine stukken.
  • Snijd de hardgekookte eieren in blokjes en mix dit met de witlof, blokjes ananas, blokjes kaas, wat fijn gesneden bosui en de kerriepoeder. Voeg eventueel wat citroensap toe om verkleuring tegen te gaan.
  • Zet het de witlofsalade in de koelkast.
  • Giet vlak voor het serveren een flinke scheut Licor 43 toe.
  • Schep alles nogmaals goed door elkaar, verdeel de witlofsalade over vier borden en garneer met enkele frambozen.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld ter illustratie, videostill 

Ingrediënten
  • 2 stronken witlof
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 gram verse ananas, in blokjes
  • 100 gram oude kaas, in blokjes
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Een handje frambozen
  • 1 à 2 eetlepels Licor 43
  • Optioneel: wat citroensap tegen verkleuring