10 juni 2016
90 min.
6 pers.

Dit is echt heerlijk!

Wij houden van zelf bedachte, lekkere en simpele recepten die iedereen lekker vindt. Zeker als het leuk is om te maken met de kinderen en ze het nog lusten ook.

Dit doe-het-zelf recept kan eigenlijk altijd. Ontbijt, lunch of diner, het maakt niet uit!

Zo maak je het:

  • Snij het stokbrood in kleine stukjes
  • Zet een pan op het vuur en bak 3/4e van het spek heel lichtjes aan. De rest van het spek kan je later toevoegen
  • Mix de eieren, melk en wat zout & peper door elkaar heen
  • Doe het stokbrood in de zak en voeg de eiermix toe
  • Doe de net gebakken stukjes spek en geraspte kaas in de zak
  • Doe de zak goed dichten schudt de ingrediënten door elkaar. Leg de zak nu 30 minuten in de koelkast
  • Na 30 minuten leeg je de zak in een bakvorm en top het af met wat kaas en de ongebakken spekjes of ham. Bak het af in 25 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden. Laat hem 5 minuten en eet smakelijk!

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 300 gram spek of ham
  • 6 eieren
  • 300 milliliter melk
  • zout & peper
  • stokbrood
  • geraspte kaas
  • peterselie
  • goed afsluitbaar zakje