Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 middelgrote eieren
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 2 blikjes tonijn in water (240 gram), afgegoten
  • 150 gram spinazie, grofgesneden

Zo til je je omelet naar een hoger niveau

Een omelet is snel en makkelijk gemaakt; heerlijk met een beetje peper en zout. Toch kan een doorsnee omelet een beetje saai zijn. Herkenbaar? Probeer deze Spaanse omelet met spinazie en tonijn dan eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Nooit bezuinigen op de knoflook!

Wat moet je doen?

  • Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en verhit de olie erin.
  • Voeg de knoflook toe als de olie heet is. Bak 1 minuutje.
  • Voeg de spinazie in delen toe. Doe de overige spinazie in de pan als de rest is geslonken.
  • Doe een deksel op de pan als alle spinazie erin zit. Laat twee minuten staan.
  • Haal de deksel van de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Haal de koekenpan van het vuur en giet het overige water af.
  • Voeg de spinazie en tonijn aan de eieren toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe het eiermengsel in dezelfde koekenpan en bak de omelet op een middelhoog vuur.
  • Laat 5 tot 6 minuten in de pan zitten. Draai de omelet vervolgens om. Je kunt de omelet het makkelijkste omdraaien door een bord te gebruiken (zie onderstaande video).
  • Bak opnieuw 5 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: supersnelle quiche met kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill Spain on a Fork