Ingrediënten
  • 50 gram bloem + 1 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel zout en peper
  • 1,2 kilo halslappen, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien, in grove stukken gesneden
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 500 milliliter rode wijn
  • 750 milliliter runderbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 3 middelgrote wortels, in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
  • 400 gram krieltjes, gehalveerd
  • 150 gram erwten
21 januari 2019
60 min.
6 pers.

Om je vingers bij af te likken

Als we aan winters eten denken, denken we voornamelijk aan stamppotten, snert en stoofpot. Dat laatste kan veel tijd en werk in beslag nemen om te maken. Gelukkig hoeft het niet altijd veel werk te zijn, zo maakten we laatst deze heerlijke runderstoofpot.

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de runderstoofpot?

  • Doe de bloem in een kom en voeg de zout en peper toe. Rol de stukken halslappen door de bloem.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Schud het overtollige bloem van de halslappen af en doe de stukken in de pan.
  • Bak het vlees aan beide kanten bruin in zo’n 4 tot 5 minuten.
  • Schep het vlees uit de pan op een bord en zet apart.
  • Doe de ui in dezelfde pan en breng op smaak met zout en peper. Bak de ui 5 minuten.
  • Roer de tomatenpasta en knoflook door de uien en bak 2 minuten.
  • Voeg 1 eetlepel bloem toe aan het mengsel, roer goed door.
  • Schenk de rode wijn in de pan en roer alles goed door. (Gebruik je liever geen alcohol? Je kunt de rode wijn vervangen door bouillon). Laat het geheel 3 minuten op het vuur staan en roer af en toe door. Er ontstaat nu een dikke saus.
  • Doe het vlees weer in de pan.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg de laurierbladeren en tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat daarna 1 uur op een laag vuur staan.
  • Voeg vervolgens de wortel, selderij en krieltjes toe. Laat de stoofpot opnieuw 1 uur op het vuur staan.
  • Doe als laatst de erwten in de pan en kook deze mee tot ze helemaal warm zijn. Vis de laurierbladeren en takjes tijm uit de stoofpot en deze is klaar om te serveren.

Lees ook: Recept: jachtschotel met runderstoofvlees

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Recipe Tin Eats | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 50 gram bloem + 1 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel zout en peper
  • 1,2 kilo halslappen, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien, in grove stukken gesneden
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 500 milliliter rode wijn
  • 750 milliliter runderbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 3 middelgrote wortels, in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
  • 400 gram krieltjes, gehalveerd
  • 150 gram erwten