Ingrediënten
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 75 gram pindakaas
  • 250 gram woknoedels
redacteur
20 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 75 gram pindakaas
  • 250 gram woknoedels

Voor liefhebbers van de Aziatische keuken

De Aziatische keuken gaat ons nooit vervelen. Van de rijke en kruidige smaken loopt het water ons al in de mond. Zo af en toe proberen we zelf in een optimistische bui een Oosters maaltje na te bootsen in de keuken. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, vaak eindigen we – toch een tikkeltje teleurgesteld – met een slap aftreksel van wat een ware smaaksensatie had kunnen zijn. Aan deze pindanoedels met kip kún je echter vrijwel niks verpesten. Het is supersimpel te bereiden en je hebt er maar één pan voor nodig. Wedden dat deze noedels je niet teleurstellen?

Aan dit eenpansgerecht hou je weinig afwas over!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pindanoedels met kip:

  • Zet een wokpan op het vuur en verhit hierin twee lepels olie. Voeg de rode currypasta toe en bak deze zo’n twee minuten aan.
  • Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook aan de rode currypasta toe en bak ze totdat de ui er glazig begint uit te zien.
  • Doe de kipfilet erbij en bak de kip al roerend 5 minuten mee. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg de gesneden champignons toe en bak mee totdat ze beginnen te slinken.
  • Giet alle ‘natte’ ingrediënten in de wok: de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en sojasaus. Voeg ook de pindakaas toe. Breng de saus aan de kook en roer goed door totdat de pindakaas helemaal gesmolten is.
  • Leg de woknoedels in de saus en kook de noedels hierin gaar, dit duurt zo’n 5 minuten. Trek de noedels zodra mogelijk uit elkaar met twee vorken. Schep de noedels goed door de saus. Serveer direct.
  • Smullen maar!

Lees ook: Recept: Limoengarnalen met honing, chilisaus en gebakken rijst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Oh my Foodness | Beeld: Videostill