Deze citroen(d)roomtaart is om je vingers bij op te eten!

Ingrediënten
  • 225 gram digestive biscuits, verkruimeld
  • 125 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 eetlepels kokend water
  • 175 gram lemon curd
  • 30 milliliter stijfgeklopte slagroom
Robby
20 + 60 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram digestive biscuits, verkruimeld
  • 125 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 eetlepels kokend water
  • 175 gram lemon curd
  • 30 milliliter stijfgeklopte slagroom

Het water loopt ons in de mond als we alleen al naar deze citroenroomtaart kíjken…

Soms heb je zin om jezelf gewoon even lekker te verwennen en dat moét ook gewoon af en toe. Dan kan je natuurlijk naar de supermarkt gaan voor een pak koekjes of een zak chips, maar waarom duik je niet lekker de keuken? Deze citroenroomtaart kan iedereen maken, zo simpel!

Het is leuk om te doen en het resultaat is gewoonweg goddelijk. Hier wordt iedereen blij van! Het is ook nog eens geen moeilijke taart om te maken, je hebt niet eens een oven nodig! Wat wil je nog meer?

Zo maak je de taart:

  • Vet de taartvorm in met wat boter.
  • Meng de verkruimelde biscuitjes met de boter en de speculaaskruiden en pers dit gelijkmatig op de bodem van de vorm. Koel dit voor 10 minuten in de koelkast.
  • Los de gelatine op in het kokende water, laat het een beetje afkoelen en meng het daarna met de lemon curd.
  • Roer voorzichtig de slagroom erdoor en giet de vulling over de taartbodem.
  • Laat dit ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast of totdat de vulling volledig stijf is.
  • En klaar is de taart, zo makkelijk! Geniet ervan…

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pxhere