Ingrediënten
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 1 kleine ui
  • 12 grote kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout, naar smaak
Tjitske
Ingrediënten
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 1 kleine ui
  • 12 grote kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout, naar smaak

Deze gevulde champignons zijn heerlijk als amuse

Als je van uitgebreid koken houdt en je de meest fantastische diners op tafel zet, maak je vast ook geregeld amuses en bijgerechten. Een paar kleine hapjes kunnen al veel indruk maken op je gasten. Gelukkig hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn, want deze gevulde champignons kan iedereen maken. Ze zijn lekker romig en hartig en vallen ook bij mensen die niet zo van champignons houden in de smaak. Serveer ze als amuse of leg een paar op het bord bij het hoofdgerecht. Je gasten zullen zeker onder de indruk zijn!

Wij willen deze romige gevulde champignons bijna in ons eentje opeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snipper de ui en haal de steeltjes uit de champignons. Verwijder ook de draadjes. Hak de steeltjes in stukjes.
  • Rul het gehakt in een grote koekenpan. Als het gehakt bijna gaar is, voeg je de ui en de stukjes champignon toe.
  • Breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout en bak het gerecht totdat de ui en de champignon iets zachter zijn.
  • Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de fijngehakte peterselie toe. Roer en bak nog 1 minuutje.
  • Doe het gehaktmengsel in een grote kom en voeg de roomkaas toe. Meng goed.
  • Lepel het mengsel in de champignons en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Strooi de kaas over de champignons en zet ze 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde champignons warm.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gevulde pompoen met tomaat en mozzarella

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t dan op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill