redacteur
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 4 eetlepels kruidenroomkaas
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • zout en peper
  • 2 handjes rucola

Weinig tijd? Deze gevulde omelet met roomkaas en avocado staat binnen een mum van tijd op tafel.

Er zijn van die dagen waarop je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, maar wél lekker wilt eten. Misschien grijp je dan al snel naar een boterham, maar dat hoeft echt niet. Er zijn namelijk genoeg heerlijke gerechten die je in een handomdraai op tafel zet. Zo hoef je niet te kiezen tussen een snel, of een lekker maaltje. Deze gevulde omelet met roomkaas en avocado flans je heel snel in elkaar en hij is ook nog eens om je vingers bij af te likken!

Deze omelet is super romig door de kaas en de avocado en iedereen kan hem maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breek de eieren boven een grote mok of een schaaltje. Doe de melk erbij en kluts de eieren.
  • Bak twee mooie omeletten van de eieren in een koekenpan en laat ze daarna een beetje afkoelen
  • Besmeer de omeletten met een laag kruidenroomkaas. Snijd de avocado en tomaat in stukjes en verdeel over de eieren.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat rucola.
  • Rol de omeletten op en smullen maar! Heb je grote trek? Serveer de omeletten dan eens op een bruine boterham.

Tip: wil je wat extra groente aan dit gerechtje toevoegen, kies dan bijvoorbeeld voor stukjes paprika, ui of courgette. Bak deze dan eerst even aan in een koekenpan, voordat je de geklutste eieren erbij doet.

Lees ook: Ontbijten met pizza? Het kan met deze omeletpizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill