Ingrediënten
  • 400 gram tempeh
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Olie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 of 2 rode pepers, in stukjes gesneden
  • Snufje laos
  • 5 volle eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels water
  • 60 milliliter kokosmelk
  • 40 milliliter water
  • Komkommer, in plakjes gesneden, om te serveren
  • 4 bolletjes, om te serveren
  • Gebakken uitjes, om te serveren
Christel
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram tempeh
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Olie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 of 2 rode pepers, in stukjes gesneden
  • Snufje laos
  • 5 volle eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 3 eetlepels water
  • 60 milliliter kokosmelk
  • 40 milliliter water
  • Komkommer, in plakjes gesneden, om te serveren
  • 4 bolletjes, om te serveren
  • Gebakken uitjes, om te serveren

Eens wat anders als lunch!

Wil je even wat minder vlees eten of wil je meer variëren in de keuken? Maak dan eens dit heerlijke broodje tempeh met pindasaus. Kun je je stukje vlees toch niet missen? Geen zorgen, vervang de tempeh dan gewoon door kipdijfilet.

Wat moet je doen?

  • Snijd de tempeh in hapklare stukken en schenk de sojasaus eroverheen. Roer even door en zet apart. Gebruik je kipdijfilet? Breng deze dan op smaak met een beetje zout in plaats van sojasaus.
  • Doe olie in een pan en voeg de knoflook, sjalot, rode peper en een snufje laos toe. Bak even aan.
  • Doe de pindakaas, ketjap Manis, sambal Manis en water in een pan en roer tot een egaal mengsel.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk en het water erbij en roer tot een geheel. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de saus te dik is.
  • Verhit nog wat olie in een grote pan en bak de tempeh krokant. Voeg de pindasaus toe en roer goed door. Laat nog een paar minuten op een laag vuur staan.
  • Verdeel de komkommer en de tempeh over de broodjes en serveer met wat gebakken uitjes.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Limoncello-risotto met zalm

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Kookfans