Christel

Dit wil je vanavond maken!

Sinds we het heuglijke nieuws ontvingen dat pasta-eters gezonder zijn dan mensen die koolhydraten mijden, duiken we continu de keuken in om een lekkere pasta te koken. Ook deze paprikapasta was een groot succes!

Romige pasta met kip en spinazie was voorheen altijd onze favoriet maaltijd, maar deze paprikapasta is minstens zo lekker!

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 4 teentjes knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • 120 milliliter witte wijn
  • 450 gram pasta
  • 350 gram bonen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 oranje paprika’s
  • 200 gram cherry tomaten
  • Chilivlokken
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor om 220 graden.
  2. Leg aluminiumfolie over een bakplaat. Snijd de paprika’s in stukjes en leg deze samen met de tomaten op de bakplaat. Borstel de paprika en tomaten in met wat olijfolie. Besprenkel de groenten met wat chilivlokken, zout en peper. Doe dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de pasta klaar. Kook de pasta volgens de verpakking. Voeg wanneer de pasta bijna klaar is de bonen toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Giet de pasta en de bonen daarna af.
  4. Snijd de knoflook en doe de knoflook met de resterende olijfolie in de pan en laat dit op een medium vuur staan. Voeg na ongeveer drie minuten de geroosterde groenten en wijn toe. Kook het geheel tot de wijn voor de helft is ingekookt en de saus dikker wordt. Ben je gek op basilicum? Voeg dan op het laatst nog wat gehakte basilicum aan de saus toe.
  5. Voeg de saus toe aan de pasta en sprenkel er eventueel nog wat parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Taste of Home | Beeld: Pixabay