Kookfans

Nog nooit ben je zo tevreden geweest met je eigen ijs

Wat we vandaag gaan maken is ongekend! Puur door het gebruik van de wetenschap gaan we ijs maken ZONDER een vriezer te gebruiken om het ijs ook daadwerkelijk ijs te maken. Er zijn dus helemaal geen temperaturen onder 0 nodig om een heerlijk zachte bol ijs in je kom te kunnen scheppen. Alles wat we nodig hebben staat waarschijnlijk in je voorraadkast of is anders simpel te kopen in de supermarkt. Trek gekregen? Hieronder het recept!

Dit heb je nodig: 

– ½ kopje melk
– ½ kop room
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
Of voor andere smaken chocolade vlokken/chunks, gesneden aardbeien, crunch koekjes)
– zak met ijsklontjes
– minstens 6 eetlepels grof (zee- of steen-) zout
– andere smaken naar keuze, we maken nu vanilleijs.
– één grote afsluitbare diepvrieszak of tas
– een kleinere afsluitbare diepvrieszak per portie ijs, die in de grote diepvrieszak kan

Zo maak je het:

– Combineer in de kleinere zak de room, melk, de suiker en de eventuele smaakstof. Voor een vanillesmaak, voeg je het vanille-extract toe.
– Verwijder zoveel mogelijk de lucht uit de zak voordat je deze afsluit.
– Vul de grotere zak voor de helft met ijsklontjes. Voeg een paar scheppen zout toe aan het ijs.
– Schud de grote zak door elkaar om het zout goed met de ijsklontjes te laten mengen.
– Stop de zak met het ijsmengsel in de grote zak en sluit de grote zak ook af.
– Schud de zak vol enthousiasme gedurende zo’n 10-15 minuten, of tot het mengsel stevig is geworden. Een goede workout!
– Gebruik een theedoek of ovenwanten om je handen te beschermen tegen de kou tijdens het schudden.
– Haal de zak met hard geworden ijs uit de grote zak en je kunt heerlijke bollen ijs scheppen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: Pixabay