Ingrediënten
  • 160 gram broodkruimels
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eiwitten
  • 20 witte champignons
redacteur
25 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram broodkruimels
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eiwitten
  • 20 witte champignons

Lekker als borrelhapje!

Champignons zijn natuurlijk heerlijk in pasta’s, soepen of wokgerechten, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn als borrelhapje? Wij maakten eerder al deze gevulde champignons met knoflook en geitenkaas en deze knoflookchampignons in witte wijn-botersaus. En nu hebben we weer een leuk champignonhapje voor je, namelijk deze krokante champignonballetjes met parmezaanse kaas en knoflook. Perfect om tijdens kerst te serveren als borrelhapje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de krokante champignonballetjes:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de broodkruimels, parmezaanse kaas, peterselie, het knoflookpoeder, zout en de peper in een grote kom. Doe in een ander kommetje de eiwitten en klop deze op.
  • Maak de champignons schoon. Pak een champignon en doop deze eerst in de eiwit en rol hem vervolgens door het broodkruimmengsel. Doe dit ook met de rest van de champignons. Leg alle champignons vervolgens op de bakplaat.
  • Bak de champignons in de oven gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Serveer de champignonballetjes met een dipsaus naar keuze.
  • Geniet ervan!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill