redacteur
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 115 gram boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 35 gram pittige geraspte kaas
  • 35 gram cheddarkaas
  • 50 gram bosui
  • 1 baguette (ongeveer 20 centimeter)

Dit knoflookbrood met kaas is het ultieme borrelhapje voor in het weekend!

Voor knoflookbrood kun je ons zonder twijfel ‘s nachts uit ons bedje halen. Maar voor deze versie met drie soorten kaas al helemaal! Dit brood is een geweldige snack voor bij de weekendborrel, maar je kunt hem natuurlijk ook als bijgerecht serveren bij het diner. Kleine tip als je nog een afspraak buiten de deur hebt: wel even tandenpoetsen na het eten!

Brood, knoflook én kaas: beter dan dit wordt het niet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de bosui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
  • Meng in een kom de boter, knoflook, kazen en ui. Maak er een mooi gelijkmatig en glad mengseltje van.
  • Snijd de baguette door de lengte in twee helften. Besmeer beide helften met de knoflook/kaas-mix.
  • Leg de broodhelften op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Het knoflookbrood is klaar wanneer de kaas een beetje gaat borrelen en bruin wordt aan de randjes.
  • Snijd het brood in stukjes.
  • Geniet!

Lees ook: Recept: romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Youtube