Robby

Deze bruschetta’s zijn een gegarandeerd succes bij elke bbq!

Het wordt de hele week nog prachtig weer met temperaturen van 30 graden en in het zuiden van het land zelf hoger dan dat! Perfect weer om heerlijk buiten te eten dus.

Een barbecue is met dit zomerse weer perfect. Lekker samen in de tuin zitten met een heerlijke hapje en een drankje. Bij een barbecue hoort natuurlijk niet alleen vlees! Een salade is onmisbaar onderdeel van een geslaagde bbq, maar een lekker broodje valt bij ons ook altijd erg in de smaak. Dan kan je een ongeïnspireerd stokbroodje met kruidenboter serveren maar dat kan veel creatiever. Wij hebben een heerlijk gerecht voor je waar je gasten van zullen smullen: mini-bruschetta’s! Kost niet meer dan een stokbroodje en het is zo makkelijk om te maken.

Heerlijk, zo’n bruschetta! Een knapperig broodje met smaakvolle tomatensalsa, dat lusten wij wel! Gelukkig kost het je nauwelijks moeite om deze pareltjes te serveren. Wat heb je nodig?

  • 4 tomaten
  • parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stokbrood in plakjes
  • zout en peper

Hoe maak je deze overheerlijke traktatie? Simpel! Volg onderstaande instructies:

  • Snijd de tomaten fijn en leg de stukjes in een schaal.
  • Snijd de basilicum en de knoflook heel fijn en mix deze met de tomaten.
  • Meng de parmezaanse kaas door dit geheel.
  • Schenk hier wat olijfolie bij.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Besmeer broodjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Bak ze in ongeveer 1o minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden.
  • Lepel de tomatensalsa over de krokantje broodjes en top met nog een beetje parmezaanse kaas.

En je heerlijke bruschetta’s zijn klaar om te serveren! Eet smakelijk en geniet van de laatste zomerdagen!

Beeld: Pexels