Ingrediënten
  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • handje geraspte kaas
Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • handje geraspte kaas

Hmmm… Iedereen lust spruitjes in deze heerlijke ovenschotel!

De winter is in volle gang en dat betekent tijd voor winterkost. Lekker hartig en stevig voedsel waar je energie van krijgt om lekker warm te blijven.

Spruitjes

Ook de groenten zijn in het winterseizoen natuurlijk anders, en één van onze favoriete groenten om in de winter te eten zijn spruitjes. De meeste kinderen walgen ervan, maar zodra je ouder wordt begin je deze kleine groene kooltjes steeds meer te waarderen. Hoe de kinderen ze dan wél lekker gaan vinden? Gewoon, in een ovenschotel! Ovenschotels zijn een makkelijke manier om met zo min mogelijk moeite een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Je gooit alles in een schaal, schuift het de oven in en het enige wat je nog hoeft te doen is afwachten. De keuken is geen troep, je hebt nog even wat extra tijd voor jezelf en je hebt er nauwelijks afwas van. De ideale oplossing dus!

Hoe maak je het?

  • Doe wat olie in een pan en bak de aardappelschijfjes aan totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze hierna ut de pan en leg ze apart.
  • Bak het gehakt rul, voeg daarna de ui en knoflook toe en bak dit mee. Leg ook dit apart.
  • Doe nieuwe olie in de pan en roerbak de spruitjes met wat peper, zout en kerriepoeder voor ongeveer 5 minuten.
  • Doe er dan wat water bij en stoof ze totdat ze gaar zijn.
  • Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Hierna het gehakt, de spruitjes en dan de andere helft van de aardappelschijfjes. Strooi er wat kaas over, schuif een kwartiertje in de oven en klaar ben je!

Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron:Lekker&Simpel  | Beeld: Pexels