Robby

Supermakkelijk en verrukkelijk: appeltaart-hapjes!

Appeltaart is één van onze favoriete zoetigheden. Het traditionele gebak is natuurlijk het allerlekkerst als je het zelf maakt, bij alleen al de gedachte aan de geur loopt het water bij ons in de mond!

Appeltaart zelf maken is alleen een klus waar je wel een paar uur zoet mee bent. Zelf deeg maken is al helemaal een werk, zeker als je een nog wat onervaren bakker bent! Wij lopen er in ieder geval altijd vreselijk mee te klooien. Dan maar naar de bakker… Of toch niet? Deze heerlijke appeltaart-bites zijn eigenlijk net appelflapjes, maar smaken precies als een echte appeltaart. Je hoeft er alleen veel minder moeite voor te doen en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig. Ideaal toch? De hapjes zijn leuk om mee te trakteren, voor een feestje of om gewoon tussendoor van te snoepen.

Je hebt voor deze heerlijke zoete traktatie maar 5 ingrediënten nodig, dus laten we aan de slag gaan! Dit moet je meenemen van de supermarkt:

  • Appels (in plakjes gesneden)
  • kaneel
  • bruine suiker
  • kant en klaar croissantdeeg
  • gesmolten ongezouten roomboter

Leg de driehoekjes croissantdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met gesmolten boter en bestrooi met een mix van kaneel en bruine suiker. Vervolgens leg je er een (in gesmolten boter gedipt) schijfje appel op. Leg het schijfje horizontaal op het brede stukje van het deeg en rol het vervolgens op, net zoals je bij een gewone croissant doen. Bestrijk het opgerolde appelcroissantje nogmaals met gesmolten boter en bestrooi met suiker. Schuif ze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de oven en voilà, je appeltaart-hapjes zijn klaar!

Beeld: Pixabay