Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de gehaktballetjes)
  • 450 gram kipgehakt (voor de gehaktballetjes)
  • 50 gram Gruyère kaas, geraspt (voor de gehaktballetjes)
  • 25 gram broodkruimels (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie, geraspt (voor de gehaktballetjes)
  • 1 groot ei, losgeklopt (voor de gehaktballetjes)
  • 2 teentjes knoflook (voor de gehaktballetjes)
  • Snuf zout en peper (voor de gehaktballetjes)
  • 4 eetlepels boter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 480 milliliter bouillon
  • 2 theelepels tijm, gesneden
  • Snufje zout en peper
  • 50 gram Gruyère kaas, geraspt
Christel
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de gehaktballetjes)
  • 450 gram kipgehakt (voor de gehaktballetjes)
  • 50 gram Gruyère kaas, geraspt (voor de gehaktballetjes)
  • 25 gram broodkruimels (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie, geraspt (voor de gehaktballetjes)
  • 1 groot ei, losgeklopt (voor de gehaktballetjes)
  • 2 teentjes knoflook (voor de gehaktballetjes)
  • Snuf zout en peper (voor de gehaktballetjes)
  • 4 eetlepels boter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 480 milliliter bouillon
  • 2 theelepels tijm, gesneden
  • Snufje zout en peper
  • 50 gram Gruyère kaas, geraspt

Voor de liefhebber!

Wie gek is op Franse uiensoep kan deze gehaktballetjes zeker waarderen. Het is makkelijk om te maken en met wat groentes en brood erbij dienen ze als volledige maaltijd. De gekarameliseerde uien en de kaas tillen de gehaktballetjes naar een hoger niveau.

Lekker dat het is!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse uiensoep-gehaktballetjes?

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de olijfolie erover.
  • Maak de balletjes: doe het kipgehakt, de Gruyère, broodkruimels, peterselie, het ei en de knoflook in een kom en meng tot een geheel. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Rol zo’n 16 balletjes uit het gehakt en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de balletjes goudbruin in zo’n 25 minuten.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de uien toe en bak deze tot ze helemaal zacht en goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 25 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon en tijm toe en breng op smaak met eventueel zout en peper.
  • Breng het geheel aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat 10 minuten op het vuur staan.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en verdeel de Gruyère erover. Doe de deksel op de pan en laat de  kaas volledig over de gehaktballetjes smelten.
  • Serveer warm de Franse uiensoep-gehaktballetjes met stokbrood en/of warme groentes. 
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige penne alla vodka

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill