Christel

Het water loopt je spontaan in de mond!

We houden meer van chocoladecakes dan we kunnen omschrijven. Alleen is het wel jammer dat het zo een uur kan duren voordat je je tanden in een verse cake kunt zetten. Om jezelf voortaan snel te trakteren op een overheerlijke chocoladelekkernij, biedt dit recept uitkomst. Deze chocolade lava mug cake bak je in 1 minuut.

Let er wel op dat je een mok gebruikt die in de magnetron kan. Voor degenen die een glutenallergie hebben, hebben we goednieuws. Dit recept is glutenvrij!

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 70 gram (pure) chocolade
  • 30 gram roomboter
  • 10 (of meer) chocoladechips
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een mok.
  2. Doe de mok voor ongeveer 30 seconden in de magnetron om de boter en de chocolade te smelten. Zijn de ingrediënten niet helemaal gesmolten? Doe de mok dan steeds 15 seconden in de magnetron tot ze wel zijn gesmolten.
  3. Voeg vervolgens de cacao, het zout en het vanille-extract toe aan het chocoladebeslag. Roer dit tot een geheel met een vork.
  4. Doe het ei en de suiker in een kom en klop dit net zo lang met een garde (of mixer) tot het ei luchtig is. Het ei moet bijna op een mousse lijken.
  5. Voeg het ei vervolgens aan het chocoladebeslag toe. Roer het beslag rustig tot een geheel.
  6. Duw de chocoladechips in het midden van het beslag. Je kunt nu je mok voor ongeveer 45 tot 60 seconden in de magnetron doen.
  7. Laat je cakeje voor ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je ‘m eet. Wil je je smaakpapillen een extra groot feest geven? Eet de lavacake dan met een bolletje ijs er bovenop.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBB |Beeld: Pixabay